Poseta Semjuela Šanklanda omladinskim prvenstvima

Šah klub Radnički

Sam Šankland, član reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država koji je na nedavnoj Olimpijadi u Tromseu napravio najbolji procenat na celoj olimpijadi 9 iz 10 na rezervnoj tabli, osvojivši pojedinačnu zlatnu medalju, posetio je Beograd kao gost Šahovskog informatora.

U organizaciji Šahovskog informatora i Šahovskog saveza Srbije u Caffe Vienna organizovan je turnir reprezentativaca sa gostom iz Amerike. Igrao se Berger sa pet igrača (rapid i cuger).

Posle cuger turnira sa našim reprezentativcima Semjuel Šankland je sa predstavnicima Šahovskog informatora Šahovskog saveza Srbije i gostima posetio Šah klub Radnički za vreme igranje kola Omladinskih prvenstava Srbije.

Gosti su posle obilaska sale za igru uživali u ugodnoj bašti Radniškog. Prilikom posete Šaklandu je Želimir Šekarić (direktor BeoSinga) uručio poklon knjigu 888 miniature studies (izdanje BeoSinga na engleskom). Posebna draž posete je nekoliko brzopoteznih partija koje je Sam odigrao sa učesnicima omladinskog prvenstva i sa predstavnikom domaćina fm Milanom Markovićem.