Едицијa МАНАСТИРИ СВЕДОЦИ ВЕКОВА

Ако нешто чини културно-историјску вредност и духовно богатство српског народа онда су то свакако српски манастири, као највећа баштина Срба. Сигурно је да се десет векова постојања и опстајања тих светиња не може квалитетно обрадити само једном монографијом, ма колико била обимна. Стога је БеоСинг ушао у капитални пројект издавања едиције о манастирима, како би кроз десетак томова обрадили већину српских манастира.

Манастир Свети Прохор Пчињски

Manastiri – svedoci vekova

Ovčarsko-Kablarski manastiri i dve pećinske crkveОВЧАРСКО-КАБЛАРСКИ МАНАСТИРИ

Autor:

ДУШАН В. КОМЛУШКИ

Obim

322

Format

A4

God. izdanja

2005

Povez

tvrd, šiveno

Cena

2000,00 Din

У књизи је обрађено десет Овчарско-кабларских манастира са две пећинске цркве, као и пет манастира у околини клисуре. Садржи већи број фотографија у боји које се први пут објављују. Ту су: уводне напомене, прилози, преводилац стручних израза, резиме на енглеском, библиографија и др.


Trgovina ljudimaСВЕТИ ПРОХОР ПЧИЊСКИ

Autor:

ДУШАН В. КОМЛУШКИ

Obim

264

Format

A4

God. izdanja

2005

Povez

tvrd, šiveno

Cena

2000,00 Din

Монографија која шире обухвата и обрађује но што захтева постављена тема: тематика је разуђена и уткана у византијску историју колико је било потребно, и у српску много шире. Аутор широко одсликава вријеме краља Милутина као и других наших владара, односно приказује богату карту наших еминентних сакралних грађевина, особито Милутинових задужбина, међу којима је обновљени и увећани манастир Свети Прохор Пчињски, који има мјесто високе цијене, посебно као светиште.

Pomilovanje u teoriji i praksiОСТРОГ

Autor:

ДУШАН В. КОМЛУШКИ

Obim

 

Format

А5

God. izdanja

 

Povez

tvrd, šiveno

Cena

 

Монографије о манастиру Острог. Описан је детаљно манастирски комплекс са три цркве и конацима. Обрађене су зидне слике, архитектура цркава са пресецима основа и фасада, иконе на олтарским преградама, историја и значај манастира, ризница и мобилијар. О Светом Василију Острошком који је овде боравио дуже време дати су најважнији подаци.

Prva | Prethodna | Sledeća | Zadnja


BeoSing logo