Istorija BeoSing-a

Privredno društvo BeoSing d.o.o. iz Beograda je osnovano 1992.god. Zvanično sa radom smo započeli u junu 1995.god. Osnivač i direktor preduzeća je Želimir Šekarić.

BeoSing se u prvim godinama postojanja bavi isključivo trgovinom.

1996.god. otvara se maloprodajni objekat na Železničkoj stanici Beograd u ul. Savska 9. koji i danas uspešno posluje. Od kraja 2006.god. u pomenutom objektu počela je sa radom knjižara „Kaisa“, kao prva knjižara u okviru BeoSinga.

Godine 1997 i 1998. preduzeće obavlja trgovačku delatnost na veliko i jedan smo od zapaženijih uvoznika margarina iz Holandije i veći snabdevač pekarske industrije. Istovremeno se sporadično bavimo i otkupom, skladištenjem i izvozom zamrznutog voća (jagoda, malina, višnja itd.).

U ulozi proizvođača se 1997 godine prvi put pojavljujemo na tržištu, formiranjem „pakeraj-a“ gde se pod imenom „VERDI“ pojavljujemo sa nizom upakovanih proizvoda (kakao, šećer u prahu, kokos, suvo grožđe i oko 20-tak različitih proizvoda.).

Na tržištu posebno postajemo prepoznatljivi po vakumiranim maslinkama i feferonima pod istim imenom, gde su nam proizvodi bili zastupljeni u svim većim maloprodajnim lancima C-marketa, Pekabete, Jabuke Gorice itd.

Štampa i grafička dorada

Posle 1999. i bombardovanja Srbije menjamo poslovnu politiku i prebacujemo se na sektor izdavačko-grafičke delatnosti, marketinške obrade tržišta i globalne prezentacije privrednih subjekata na tržištu.

2001 i 2002 god. se formira štamparija u okviru preduzeća sa svim neophodnim tehničkim preduslovima za kvalitetan nastup na tržištu: 3. ofset mašine, šivačica, savijačica, bigerica, nož, kopir ram, mašina za plastifikaciju, prese i ostala potrebna oprema za kompletiranje usluge štampe.

Risograf EZ 570Godine 2010. mašinski park štamparije se povećava tako da sada raspolaže sa novom mašinom za brzu i ekonomičnu štampu malih tiraža a3+ formata RISO EZ 570. Ova mašina može štampati na materijalima gramature 40–210 i formata 90mmX50mm do 310mmX450mm. Brzina štampe ide od 60–130 otisaka u minuti. Sa ovom mašinom uspevamo da bilo koji poao malog tiraža možemo uraditi za dva radna dana (brošure, skripre, doktorski, magistarski i ostali radovi, itd.).

heidelberg-sormNabavljanjem B2 mašine HEILDEBERG SORM kapacitet štampe je značajno uvećan.

 


Uz podršku 3 ofset mašiniste i 5 stručnih knjigovezaca kako bi proces proizvodnje zaokružili. Beosing je odštampao preko 1000 knjiga i nebrojen broj naslova reklamnog sadržaja.

Oni koji nas poznaju su nam najbolja preporuka za budućnost.

Studio za dizajn i pripremu

Godine 2002 i 2003.. formira se odelenje za dizajn i pripremu, kako bi ponuda ka korisniku bila što potpunija. Studio za pripremu i dizajn sa šestoro stalno zaposlenih, 7 računara, više štampača i osvetljivačem za film zadovoljava skoro svaki normalni upit u domenu dizajna i pripreme za štampu.

AGFA ACCUSET 800+Studio za pripremu i dizajn raspolaže sa opremon.za komletan dizajn i prelom uključujući i osvetljavanje filmova na osvetljivaču AGFA AccuSet 800+ sa PS 3 ripom.


Izdavačka delatnost

Iste godine (2003) preduzeće ulazi agresivno u izdavačku delatnost i do kraja 2006. god izdaje preko stotinu vlastitih naslova. Istovremeno sklapamo ugovor sa preko 40 knjžara, praveći vlastitu maloprodajnu mrežu.

Posebnu oblast u okviru Beosinga čini distribucija šahovske opreme i knjiga. Preko 40 naslova male šahovske biblioteke, 10-tak kapitalnih dela iz oblasti šaha, kao i oprema za sportsko i profesionalno igranje šaha, čini danas jedan od bitnijih segmenata poslovanja našeg preduzeća.

Veleprodaja i maloprodaja
šahovske opreme i knjiga

Veleprodajom i maloprodajom šahovske opreme i šahovskih rekvizita Beosing se bavi od 2008. godine. i brzo postaje vodeće ime u toj oblasti.

 

Beosing raspolaže sa 9 DGT DGT logo elektronskih tabli za prenos partija uživo preko interneta u realnom vremenu (“on line”).


 

Postaje diler proizvoda holandske firme DGT DGT logo koja je najbolji svetski proizvođač digitalnih (elektronskih) šahovskih satova, elektonskih tablii, figura i opreme za prenos partija uživo u realnom vremenu.

Knjižara KAISA

Otvara se knjižara KASIA u kojoj je maloprodaja knjiga i specijalizovana maloprodaja šahovske opreme i knjiga.

Pored izdanja BeoSinga u knjižari možete naći i izdanja važnijih domaćih izdavača.

 

Ino konsalting

Poslednje dve gopdine Beosing počinje aktivnu saradnju sa više preduzeća iz Italije. U partnerskom odnosu sa advokatskom kancelarijom Avakumović iz Milana aktivno organizuje ’’Ekonomske misije’’ u Italiju i Italijanskih preduzeća u Srbiji. Sarađujemo na organizaciji sajmova, kako u Italiji tako i u Srbiji a aktivno zastupamo dve velike i perspektivne Italijanske firme: GASPEROTI (jedan od najvećih svetskih proizvođača sigurnosnih vrata) ROVERPLASTIC (Propulzivnu fabriku u progresivnom usponu proizvođača rolrtni, dihtunga za drvenu građevinsku stolariju i vlasnika patenta za ugradnju vrata i prozora „Roverblok“. Sa preduzećem Avadukt iz Beograda učestvuje na sajmu nameštaja u Beogradu a reklamne uzorke Italijanskih proizvođača mogu se pogledati u izložbenom prostoru preduzeća „Igumanov“ u Beogradu. Iako nova delatnost inokolsanting sve uspešnije postaje jedna od osnovnih strateških aspiracija našeg preduzeća.

Web Knjižara – Prodavnica Knjiga

Septembra 2015. godine puštena je u rad web prodavnica knjiga. Prodavnica knjiga Beosing

Link


Šahovska Web Prodavnica

Septembra 2015. godine puštena je u rad web prodavnica knjiga.Šahovska prodavnica Beosing

Link


Najnovija izdanja

Sredinom 2010 godine izašlo je naše izdanje World of Anagrams autora Zorana Radisavljevića na engleskom jeziku.World of Anagrams

Krajem 2010. izašlo je iz štampe kapitalno delo Genrikha Kaspariana “888 studie miniature“.

888 miniatutr studies – Genrikh Kasparian

BeoSing logo