ŠAHOVSKE KNJIGE

Šahovska Web Prodavnica

Septembra 2015. godine puštena je u rad web prodavnica knjiga.Šahovska prodavnica Beosing

Link


Web Knjižara – Prodavnica Knjiga

Septembra 2015. godine puštena je u rad web prodavnica knjiga. Prodavnica knjiga Beosing

Link


Sva izdanja Beosing-a, a i knjige i šahovsku opremu sa ovog sajta možete videti u našoj Knjižari Kaisa, Savska 9, Beograd. Gde je i maloprodaja. Veleprodaja i maloprodaja naših i drugih izdanja i šahovske opreme je u našoj veleprodaji u šah klubu Radnički, Gospodara Vučića 231 Beograd. Tel: 3440-357.Knjižara Kaisa Kontakt informacije -->

Knjižara Kaisa mapa

Šahovska biblioteka Beosing-a

Pored ostalih oblasti Beosing je i šahu poklonio pažnju u svojoj izdavačkoj delatnosti sa tendencijom da se u narednom periodu korpus šahovskih izdanja poveća.

Šahovska izdanja


888 miniatutr studies – Genrikh Kasparian888 MINIATURE STUDIES

Autor:

G. M. Kasparian

Obim

384

Format

A5

God. izdanja

2010

Povez

Tvrd

Poznato je nekoliko hiljada minijatura studija u celom svetu. Najbolje od njih su obuhvaćene knjigom G. M. Kasparjana. Jermenski velemajstor govori o doprinosu radova osnivača šahovske kompozicije: A. Trickog, G. Rinka, V. i M. Platova, L. Kubelja, kao i mnogih drugih autora i važnosti njihovog proučavanja. Ova vredna knjiga je namenjena svim ljubiteljima studija, a naročito za pripreme takmičarskim igračima šaha. Ne jednom je dokazano da je proučavanje šahovskih studija izuzetno korisno praktičnim igračima. One ne samo da razvijaju maštu i stvaralaštvo, već ih navikavaju na neobične položaje i mogućnosti na šahovskoj tabli, ma koliko rešenja studija neverovatna bila.

Knjiga Genrika Kaspariana zaslužuje posebnu pažnju. Njena tehnicka vrednost može biti interesantna za ljubitelje šahovske kompozicije, medutim za šahiste predstavlja dobar materijal za rad i pripreme. Dokazalo se bezbroj puta da studije mogu biti od velike koristi za šahistu, ne samo zbog toga što mu omogucavaju da razvije svoju maštovitost i kreativnost, vec i zbog toga što ga postavljaju pred neobicnim i nepoznatim situacijama, sa kojima bi se mogao suocavati u toku jedne šahovske partije.

Kao dugogodišnji šahovski trener u obucavanju svojih daka, koristio sam bezbroj takvih studija i mogu slobodno reci da to nije bilo bezuspešno. Pokazalo se da je pomoglo razvoju svakog pojedinca u njihovoj spremnosti za više šahovske domete. Stoga takva knjiga može biti interesantna za šahiste i šahovske trenere, a i za obicne ljubitelje šahovske igre.

Iz predgovora Nebojše Ilijina, medunarodnog šahovskog majstora i trenera


Šahovski trenerŠAHOVSKI TRENER

Autor:

Rade Milosavljević

Obim

208

Format

A5

God. izdanja

2011

Povez

Broširan

Ova knjiga predstavlja osnovu na kojoj šahovski treneri mogu da grade svoj program rada. Pravilnom selekcijom tema i korisnim savetima iz nastavne prakse, autor ove knjige omogućuje svakome ko voli šah, a pogotovu ko voli rad sa decom, da postane šahovski trener.


Rečnik šahovskog sudijeREČNIK ŠAHOVSKOG SUDIJE

Autor:

Rade Milosavljević

Obim

80

Format

A5

God. izdanja

2008

Povez

broširan

Rečnik pojmova koji se koriste u šahu i svim važećim pravilima ove drevne igre. Namenjena je sudijama i takmičarskim igračima.Prva | Prethodna | Sledeća | Zadnja

Početna | Izdavaštvo | Dizajn i priprema | Štampa i dorada | Šahovska oprema | Knjižara Kaisa | Ino konsalting | Kontakt

© Copyright Beosing 2011.

BeoSing logo