ŠAHOVSKE KNJIGE

Šahovska Web Prodavnica

Septembra 2015. godine puštena je u rad web prodavnica knjiga.Šahovska prodavnica Beosing

Link


Web Knjižara – Prodavnica Knjiga

Septembra 2015. godine puštena je u rad web prodavnica knjiga. Prodavnica knjiga Beosing

Link


Nove šahovske knjige

Kapitalno delo Genrikha Kaspariana “888 miniature studies “.

888 miniature studies by Genrikh Kasparian

Knjiga je na engleskom jeziku, obima 384 strane. Formata A5 u tvrdom povezu.

Savremena teorija i praksa

Stručne šahovske knjige koje se bave aktuelnom šahovskom teorijom. Namenjene su za razumevanje u proširivanje repertoara takmičarskih igrača - praktičara. mogu poslužiti i šahovskim trenerima za rad na repertoaru svojih igrača. Autori su najpriznatiji svetski autoriteti za temu koju opisuju.

Kraljeva indijska odbrana – Viorel BologanKRALJEVA INDIJSKA ODBRANA – repertoar za crnog

Autor:

Viorel Bologan

Obim

352

Format

A5

God. izdanja

2010

Povez

tvrd

Najnoviji rad velemajstora Viorela Bologana posvećen je jednom od najpopularnijih i najoštrijih savremenih otvaranja – Kraljevo indijskoj odbrani.

Autor temeljno ukazuje na ceo sklop ovog otvaranja i secira ga pred našim očima! Ukazuje na tipične planove i taktičke motive a posebno se osvrće na najnovije ideje u okviru ovog razornog arsenala za crnog!

Knjiga je namenjena svim šahistima, i u njoj se mogu pronaći kako oni koji igraju potpuno amaterski tako i surovi profesionalci, koji ovde mogu naučiti puno toga.


Slovenska odbrana Čebanenkova varijanta – Viorel BologanSLOVENSKA ODBRANA – 4…a6 Čebanenkova varijanta

Autor:

Viorel Bologan

Obim

264

Format

A5

God. izdanja

2010

Povez

tvrd

Knjiga je posvećena originalnom pronalasku istaknutog moldavskog trenera i teoretičara Vjačeslava Čebanenka. Sistem 4… a6 u Slovenskoj odbrani, koji je četvrt veka ranije smatran neozbiljnim, u naše vreme predstavlja jedan od popularnijih i sigurnijih nastavaka za crnog u zatvorenim otvaranjima. Velemajstor Viorel Bologan, učenik i nastavljač Čebanenkovog dela, uopštio je stečeno iskustvo, a takođe i ponudio niz novih ideja i analiza tipičnih planova u središnjici. Zadaci za samostalno rešavanje pružiće pomoć čitaocima da bolje osete strateške i taktičke ideje Čebanenkove varijante i brzo nauče šemu koju već koriste najbolji svetski šahisti. Knjiga je namenjena širokom krugu šahista.BeoSing logo